Minden siker forrása a tanulás.

Önbizalom növelés személyiségfejlesztés, kommunikáció fejlesztése, motiváció

· Személyiségfejlesztés · Kommunikáció fejlesztése · Könyvek · Célkitűzés · Kiégés ellen · Célok kitűzése és elérése · Lelki béke ·
 

kód: T22
cím: Papabank - a legjobb módszer, hogy megtanítsuk gyermekeinket a pénzzel bánni
szerző: David Owen
kiadás éve: 2004
kategória: Anyagi függetlenség
oldalszám: 145
ár: 1.450,- Ft

 

     << vissza

     Kedvezmény

     Gyors megrendelés

     Könyvlista

 

Papabank - a legjobb módszer, hogy megtanítsuk gyermekeinket a pénzzel bánni

A legtöbb szülő több kárt okoz, mint hasznot, amikor megpróbálja megtanítani gyermekeit a pénzzel bánni. Gyermekeink legtöbbje számára a takarékbetét-számla nem más, mint egy fekete lyuk, mely elnyeli a születésnapi csekkeket.

David Owen, a New Yorker állandó munkatársa, két gyermek apja forradalmian új módot agyalt ki arra, hogyan taníthatjuk meg gyermekeinket a pénzzel kapcsolatos tudnivalókra. A Papa Bankban elmagyarázza, hogyan segítette hozzá saját fiát és lányát, hogy buzgón takarékoskodjanak, és ésszeruen költekezzenek. Azzal kezdte, hogy otthonukban megalapította saját bankját, és csábítóan magas kamathozamot kínált kisgyermekeinek azokra az összegekre, melyeknek a megtakarítása mellett döntöttek. „Ha vagyonotok egy részét megtartjátok magatoknak ahelyett, hogy nyomban elköltenétek – mondta nekik – rövid időn belül képesek lesztek megduplázni vagy akár megháromszorozni zsebpénzeteket.” Néhány évvel később beindította saját tőzsdéjét és pénzpiaci alapját a gyerekek számára.

Owen véleménye szerint a legtöbb gyereknek meglehetősen világos elképzelései vannak arról, hogyan is muködik a pénz, ezért is érdeklődnek oly ritkán a szüleik által előírt, büntető jellegu megtakarítási rendszer iránt. Az első lépés, hogy a pénzügyek terén felelősségteljes gondolkodásra neveljük gyermekeinket - írja – az, ha előnyt kovácsolunk az emberi természetből ahelyett, hogy szándékoltan figyelmen kívül hagyjuk, vagy hiábavalóan megpróbáljuk megváltoztatni. „Gyermekeim gyakran csakugyan felelőtlenül bánnak az én pénzemmel, és miért is ne tennék? – írja. - A sajátjukkal viszont rendkívül körültekintőek.”

A Papa Bank azt is megvilágítja, hogyan nyújthatunk gyermekeinknek valós tapasztalatokat a befektetések különböző fajtáival kapcsolatban, hogyan adhatunk tápot jótékony hajlamaiknak, hogyan tehetjük őket hasznosabbá a ház körül, hogyan állapítsuk meg zsebpénzüket, és hogyan legyünk segítségükre egy egészséges értékítélet kialakításában, mely messze túlmutat a pénzügyeken. A szerző azt is részletesen elénk tárja, hogy felfogása szerint mi a legjobb befektetés, melyet egy szülő gyermeke érdekében eszközölhet – az elképzelés a legtöbb Olvasónak meglepetést fog okozni.

DAVID OWEN a New Yorker állandó munkatársa és tucatnyi korábbi könyv szerzője. Connecticut északnyugati részén él feleségével, az író Anne Hodgmannel és két gyermekükkel.

„Owen tudja, hogyan írja le az üzleti élet bonyolultságát olyan fogalmakkal, melyeket a laikus is megért, és azt is tudja, hogyan teheti ezt szórakoztatóvá.”

The Washington Post


TARTALOM

1 A gyerekek és a pénz: Bevezetés 5

2 Papa Bank 17

3 Felelősség és ellenőrzés 35

4 Zsebpénz 47

5 Beanie-baba gazdaságtana 81

6 Papa Tőzsdéje 93

7 Tiszta saját vagyon 111

8 A legjobb befektetés gyermekeid számára 127

9 A végső megtérülés 141

vissza a lap tetejére

 

- vissza       megrendelés -
 
Manhertz József Podcast - Manhertz József Spotify - Manhertz József blog
 
Személyiségfejlesztés és kommunikáció
...ahol az ingyenes anyagok is többet érnek, mint máshol a fizetős!